Asunto Oy Askolan Satulinna

Asunto Oy Askolan Satulinna

Askola Kirkonkylä / Hallinpellontie 4

PPR-logo

Tervetuloa asumaan Askolan idylliseen kirkon miljööseen kesäkuussa 2022 valmistuvaan viiden huoneiston yhtiöön. Satulinnassa asuessasi pääset parissa minuutissa ruokakauppaan, kirjastoon, kuntosalille tai vaikkapa hemmotteluhoitoon Kultapiiskun kauneushoitolaan tai pizzalle Askolan Parkkiin.

Elinvoimainen Askola sijaitsee mukavasti Porvoon ja Mäntsälän puolivälissä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä kummastakin. Helsinkiin hurautat omalla autolla noin tunnissa.

Askolassa on paljon aktiviteetteja ja reipasta menoa. Askola Areenalle voit mennä pelaamaan joukkuepelejä tai osallistua jumppaan ym. Läheisellä Takajärvellä on mahdollisuus virkistäytyä talvisin avantouinnilla ja kesäisin pulahtaa hyppytornista viileään veteen. Lenkkipolkuja ja hiihtolatuja ei tarvitse hakea kaukaa.

Askolan esi- ja alakoulu toimii uusissa tiloissa toimii vain kilometrin päässä. Yläkoulu sijaitsee samalla tontilla. Päiväkotiin on matkaa vain sata metriä..

Tervetuloa asumaan rennosti, viihtymään ja nauttimaan turvallisesta puhtaasta maalaismaisemasta.

Hankinta- ja asumiskustannukset

Satulinnaan rakennetaan kaikkiaan viisi 1.7.2022 mennessä muuttovalmista huoneistoa:

Huoneisto Selitelmä Vmh. € Hoitovastike / kk
C 1 (varattu)2h + k + s  + terassi + piha51163.200178,50 €
C 2 (varattu)2h + k + s  + terassi + piha51161.000178,50 €
C 32h + k + s  + terassi + piha51161.000178,50 €
C 42h + k + terassi + piha50159.000175 €
C 53h + k + s  + terassi + piha69205.000241,50 €

Yhtiö ei nosta rakennusvaiheen aikaista yhtiölainaa. Ilmoitettu hoitovastike on arvio, joka perustuu 20.4.2022 tilanteeseen ja tarkentuu ensimmäisessä yhtiökokouksessa hallinnon luovutuksen jälkeen.

Veden kulutus veloitetaan käytön mukaan ja huoneistokohtaiset vesimittarit luetaan kerran vuodessa. Vesimaksun ennakkoa peritään 20 € / hlö / kk.
Osakkeen omistaja solmii energialaitoksen kanssa oman sopimuksensa ja maksaa käyttösähkön, sekä sähkönsiirron.
Oman kotivakuutuksen tulee astua voimaan hallinnan luovutuspäivänä. Rakennusliikkeen tai taloyhtiön vakuutus ei korvaa asukkaan irtainta tai vaurioita, jotka saavat alkunsa asunnon sisäpuolella sattuneista vahingoista.
Huoneistoon suoritetaan yhdessä ostajan kanssa käyttöönottokatselmus, joka dokumentoidaan. Ostajalla on asuntokauppalain mukainen kuukauden aika havaita asunnossa virheitä ja dokumentoida havaitsemansa korjaustarve. Takuukorjauslista toimitetaan yleensä rakennusliikkeelle 3 viikon jälkeen hallinnan luovutuksesta, vaikka osakkaalla on oikeus lisätä listaan vielä neljännen viikon aikana mahdollisesti havaitsemiaan virheitä. Takuukorjausten vakuudeksi asetetaan asunnon kauppahinnasta 2 % sulkutilille, jonka rakennusliike voi nostaa kuukauden kuluttua hallinnan luovutuksesta, mikäli kaikki takuukorjaukset on suoritettu. Sama käytäntö on autokatosten osalta.

Asunnon ja autokatoksen maksetusta kauppahinnasta suoritetaan 2 % varainsiirtoveroa kahden kuukauden aikana omistusoikeuden siirrosta. Ostajan velvoitteena on tehdä omavero.fi portaalissa varainsiirtoveroilmoitus ja maksaa vero.

Taloyhtiö on rekisteröity Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään. Fyysistä osakekirjaa ei ole, vaan omistusoikeus kirjataan sähköiseen, kaupan kohteena olevaan asuntoon kohdistuvaan osakesarjaan.

Elämää Satulinnassa

Viiden huoneiston rivitalo on rakennettu paikallaan puusta huolellisesti säältä suojaten. Huoneistojen väliset seinät valetaan betonista. Betoniseinää pidetään luotettavampana vaihtoehtona tulipalon sattuessa ja äänieristävyyttä parempana verrattuna puurakenteisiin väliseiniin. Julkisivut on rakennettu puusta ja ulkonäköä on kevennetty kahdella eri sävyisellä maalilla. Kattomateriaalina on peltikate ja osa tilavasta terassista katetaan valokatteella. Jokaiseen huoneistoon kuuluu oma yhtiöjärjestyksessä määrätty piha-alue. Nurmikkoisten oleskelupihojen ilmansuunta on etelään ja niiden rajoille istutetaan pensaita.

Myös sisääntulon puoli maisemoidaan ja pinnoitetaan soralla. Autopiha asfaltoidaan autokatosten ja tontille tulon kohdalta. Autokatospaikoilla on lämmitystolpat, sekä valmius sähköauton latausyksiköille. Autokatospaikat myydään erillisillä osakkeilla hintaan 4.000€ kpl.

Huoneistoihin kuuluu n. 1 m²:n kylmä varasto, joka sijaitsee kätevästi aivan sisääntulon vieressä.

Huoneistot lämmitetään kauttaaltaan lempeällä vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmitysmuotona on vesi-ilmalämpöpumppu. Asuinhuoneisiin asennetaan termostaatit lämmön säätelyä varten ja kylpytilat säädetään keskuksen kautta. Jokaisessa huoneistossa on oma ilmanvaihtokone lämmön talteenotolla varustettuna.

Asuintilojen lattiat pinnoitetaan parketilla tai vinyylikorkilla. Keittiön kruunaavat integroidut kodinkoneet ja kalustelevypeitteinen jää-pakastinkaappi ja astianpesukone. Varusteisiin kuuluvat kalusteisiin asennettava uuni, induktioliesitaso ja mikroaaltouuni.

Kylpyhuoneissa on tehostelaatoitus suihkunurkkauksessa ja vakiovarusteina kaikissa huoneistoissa on sadesuihkut ja kuivaavat pyykinpesukoneet.

Satulinnan on rakentanut

Pääurakoitsijana toimii paikallinen, luotettava ja hyvämaineinen 2006 perustettu Porvoon Paalurakenne Oy. PPR:n ydinosaamista on tarjota kuluttaja-asiakkaille tarjottavan uudiskohderakentamisen lisäksi erilaisia rakentamispalveluja teollisuudelle sekä julkisille asiakkaille Etelä-Suomen alueella. Yhtiö panostaa kaikessa toiminnassaan korkeaan laatuun sekä työturvallisuuteen. Laaja ja toimiva alihankinta- ja yhteistyöverkosto mahdollistaa suuretkin työkokonaisuudet sekä takaa laadukkaan lopputuloksen ja pitävät aikataulut.

Hankkeen on suunnitellut Itä-Uudellamaalla ennestään tuttu Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Kotkasta.

Sitovia asuntokauppoja tehdään vasta, kun rakennusvalvontaviranomainen on suorittanut yhtiön rakennuksiin käyttöönottokatselmuksen hyväksytysti. Tarkastukseen saakka yhtiö on ennakkomarkkinoinnissa, jolloin asunnon varaus ei sido ostajaehdokasta, mutta se velvoittaa rakennusliikettä myymään huoneistot varausjärjestyksessä.

Myynnissä olevat asunnot

Lisätietoja

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeren asunnoista annan mielelläni lisää tietoja. Ota yhteyttä vaikka heti!

Saber Oy LKV

Käyntiosoite: Gneissikaari 5 A 5, Söderkulla / vain ajanvarauksella
Postiosoite: Kirkkotie 17, 16200 Artjärvi
y-tunnus 2871107-4

Pirjo Mäkinen

Lkv, Lvv, Ked
YKV ylempi kiinteistönvälittäjä
RAKI rakennuttaja- ja kiinteistöasiamies
Kaupanvahvistaja

   050 464 9263

   pirjo@saber.fi

pirjo-makinen

Lähetä viesti

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)

    Pohditko asunnon myyntiä?

    Tilaa ilmainen arviokäynti