Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Tarkkinen/Toukovuori

pahkinameri_nettiin

Toukovuoressa nautitaan luonnosta Porvoon monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Pähkinämeren kerrostalohanke luo puitteet yhteisöllisyydelle sekä uniikille ja laadukkaalle asumiselle.

Jo saapuessasi Toukovuoren asuinalueelle ajelet kaunista luonnonkivin, valaistuksin ja havuistutuksin maisemoitua serpentiinitietä. Ylhäällä Toukovuorella on vanhan maalaiskunnan rajalla kivimuuri, joka on inspiroinut Porvoon kaupungin puutarhuria Mikko Kaunistoa suunnittelemaan näyttävän sisääntulon alueelle. Mitä korkeammalle ajat, sitä upeampana avautuu merinäkymä Stensbölen lahdelle.

Rakenteilla olevaan yhtiöön valmistuu kaksi kerrostaloa alueen parhaalle rakennuspaikalle Uljaksentien ja Tarkmansintien risteykseen. Suurimmasta osasta asunnoista tulee olemaan esteetön tai osittainen merinäkymä Tarkkisten lahdelle.

Parhaalla sijainnilla merenlahtinäkymien suhteen tulee olemaan talo B, joka valmistuu ensimmäisenä 2020 vuoden loppupuolella. A-talo valmistuu 2021 lopulla.

Auton pesupaikalla varustettu autohalli, jonne tulee kulku Uljaksentien kautta on rakennettu maan alle. Pihapistokepaikkoja löytyy lisäksi Tarkmansintien puolelta. Yhtiöllä on myös oma Smartpost-pakettiautomaatti.

Yhtiön hallintaan jää erillinen noin 80m²:n aktiviteettirakennus, jossa kuntosali, suihkutilat ja saunat. Tilavalle osittain katetulle terassille tulee yhteiseen käyttöön kesäkeittiö ja yrttiviljelymahdollisuus, mikäli asukkaat näin toivovat. Terassilla voi treenin jälkeen nauttia merinäkymästä ja palautusjuomasta.

Asuinalue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Porvoon keskustasta kaakkoon. Tälle uudelle kaava-alueelle rakennetaan noin 1400 asukkaalle kodit. Luonto on keskeisessä asemassa ja valintoja ohjaavat kestävän kehityksen periaatteet.

Lähimmät kaupat palvelevat Kevätkummussa, jonne tulee kevyen liikenteen väylää pitkin noin 1,5 km ja autolla noin 2,5 km. Porvoon kaupungin keskustaan matkaa noin 2,5 km ja satama-alueelle noin 1,5 km. Alueella on myös hyvät bussiyhteydet.

Toukovuori on luonnonläheinen asuinalue ja nimensäkin perusteella tämä pieni vuori tarjoaa asukkailleen hulppeat ulkoilureitit. Pohjoispuolelle jää suosittu Humlan reitti ja eteläpuolella nautitaan Stensbölenlahden kauniista merellisistä puitteista. Toukovuoren läheisyydessä on Ekuddenin luontopolku ja Ruskiksen luonnonsuojelualue lintutorneineen.

Porvoon kaupunki luonnehtii Toukovuoren aluetta näillä sanoilla: Toukovuoren alue on suunniteltu kokonaisvaltaisesti energiatehokkuuden lähtökohdista kaavoitusta myöten. Myös asukkaat voivat valinnoillaan vaikuttaa omaan energian kulutukseensa, joka maksaa itsensä takaisin mm. pienempinä sähkö- ja lämpökustannuksina. Toukovuori on ensimmäinen asuinalue, jossa liikenne on suunniteltu siten, että liikkumisesta syntyvä hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

 

Pähkinämeressä asut paremmin

Yhtiöön valmistuu 37 uniikkia kotia, joissa kaikissa on omanlainen tunnelmansa.

Keittiö on kodin sydän, jossa vakiovarusteina ovat integroidut Boschin kodinkoneet. Parhaaseen ja yksilöityyn laatuun ja joustaviin toimituksiin myös jälki- ja lisätilausten osalta rakennusliike on valinnut suomalaisen perheyrityksen Kaluste Niemen Elimäeltä. Rakennusvaiheen aikana voit itse valita runsaasta ovimallistosta joko massiivipuiset, mikrolaminaattiset, korkeakiiltoiset tai mattapintaiset ovet, joiden materiaalina on käytetty esimerkiksi mäntyä, saarnia tai koivua. Keittiön tyylisuunnan ollessa mikä tahansa, kauniit graniittitasot antavat viimeisen silauksen laadusta.

Kodinkoneiden varustelutasoon sisältyvät vakioina mikroaaltouni, induktioliesi liesituuletinmekanismilla tai seinään kiinnitettävä liesituuletin, kalusteuuni, jääkaappi ja pakastinkaappi kalusteovilla, sekä astianpesukone. Isompien asuntojen keittiöissä on myös viinikaappi.

Kodinhoitotilassa tai pesuhuoneessa vakiovarusteina on pyykkitorni tai kuivaava pyykinpesukone, sekä pyykkikaapit. Kosteat tilat laatoitetaan kauttaaltaan Laattapisteen laajasta valikoimasta huolella valituilla laattamalleilla.

Isoimmissa asunnoissa pesuhuoneissa on kaksi käsienpesuallasta. Kaikissa kylpyhuoneissa on peilikaapit kaksipuoleisilla peileillä ja pistorasioilla varustettuina. Suihkunurkkauksiin, joihin mahdollista, asennetaan ovellinen tarvikehylly shampoille ja saippuoille. Kaikissa asunnoissa rentouttavat sadesuihkut ja isoimmissa mahdollisuus ammeeseen/poreammeeseen.

Parvekkeille tulee kirkas lasi, jonka alemmassa osassa on kaihtimet. Näin voit säilyttää yksityisyyden tarpeen mukaan tai nauttia upeasta maisemasta.

Jokaiseen asuntoon asennetaan ilmanvaihtokone, jossa on viilentävä ominaisuus integroidulla ilmalämpöpumpulla.

Kattohuoneistoissa on jopa kaksi parveketta, sekä upeaa korkeaa huonetilaa. Kaikissa asunnoissa huonekorkeus on n. 2,75 m kattolaskukohtia lukuun ottamatta.

Lattiamateriaaleina asuintiloihin käytetään laadukkaita parketteja tai laattaa.

Pohjakerrosten asuntopihoihin rakennetaan puuaidat avoterassin ja lasitetun parvekkeen lisäksi.

Runko toteutetaan paikallavalumenetelmällä ja välipohjat ovat ontelolaattaa.

 

Rakentamassa ja suunnittelemassa

Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Kotkasta vastaa suunnittelusta ja Rakennus Laprip Oy toteuttaa hankkeen. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanit LVIA Laineen Vesilämpö, JRA-Sähkö, JH-Rappaus ym. ovat Rakennus Lapripin kanssa toteuttamassa unelmaa erilaisesta kerrostaloasumisesta.

Kuvagalleria

Lisätietoja

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeren asunnoista annan mielelläni lisää tietoja. Ota yhteyttä vaikka heti!

Pirjo-Mäkinen-Saber

Pirjo Mäkinen

Vastaava LKV, LVV, KED, toimitusjohtaja

   050 464 9263

   pirjo@saber.fi

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)

    Pohditko asunnon myyntiä?

    Tilaa ilmainen arviokäynti