Elokuu 2019

Elokuu 2019

Kesä alkaa olla jo lomien puolesta monella ohi ja normaaliin arkeen palataan koulujen alun myötä. Asuntokauppa vilkastuu jälleen. Uusia koteja rakennetaan edelleen, vaikkakin hieman maltillisemmin kuin menneinä vuosina. 


Saberilla eletään parhaillaan monessakin mielessä uudistumisen aikaa. 
Rakennus Laprip Oy on aloittanut kerrostalohankkeen Porvoon Toukovuoreen. Rakennustyöt on jo kiivaasti käynnistetty. Erillisrakennuksen ja parkkihallin myötä alkanut rakentaminen on jo sillä mallilla, että RS-asiat ovat vireillä. 
Tarkmansinkatu 2:n rakennetaan 37 kerrostaloasuntoa, parkkihalli ja aktiviteettirakennus.
Hanke valmistunee 2021 vuoden loppuun mennessä.
Muutamia varauksia on jo tullut, lähinnä kattohuoneistot hulppealla merinäkymällä kiinnostavat. Myös pohjakerrosten asuntoihin on ollut kiinnostusta omien aidattujen pihojen vuoksi.
Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri on suunniteltu vaivattomaksi ja helpoksi asua. Yhtiölle tulee parkkihalliin autonpesupaikka ja oma SmartPost pakettiautomaatti.
Aktiviteettirakennukseen valmistuu pieni kuntosali, saunat.
Sisustusmateriaaleina käytetään mm. graniittisia pöytätasoja, parkettia ja vinyylikorkkia. Kaikkiin asuntoihin asennetaan valmiiksi pyykkitorni tai kuivaava pyykinpesukone.

Ihanat asiakkaani vuosien takaa ottivat yhteyttä Orimattilan suunnalta ja oli ilo allekirjoittaa jälleen heidän omakotitalostaan myyntitoimeksiantosopimus. On palkkapäivään verrattavissa oleva tunne, kun asiakkaat kaivelevat yhteystiedot monen vuoden jälkeen ja pyytävät myymään nykyistä kotiaan. Henkisen palkan merkitys on suuri tälläkin alalla ja kiitollisuus suuri.

Uutena aluevaltauksena olen saanut maaliskuussa 2019 Saberille Suomaisen Arctic Nutrition Oy:n villiravintolisien edustuksen.
Aikaisemmin kerroinkin käyväni aivoaneurysma operaatiossa viime syksynä, joka onnistui hyvin keväällä suoritetun jälkitarkastuksenkin perusteella.
Terveys ja itsestään huolehtiminen on tärkeää varsinkin näin keski-iällä, kuten kaiken ikäisillä jo vauvaiästä lähtien. 
Olen jo kauan aikaa sitten oivaltanut kaiken olevan niinkin yksinkertaisesta asiasta kiinni, kuin syömisestä. Noin 20 vuotta sitten silloinen yritykseni oli vitamiineihin ja hyvinvointiin suuntautunut.
Asiat eivät ole pahemmin muuttuneet 20 vuoteen, paitsi ettei kenellekään enää ole epäselvää saadaanko normaali ruuasta kaikki tarvittava ravinto. 
Itselleni terveys on todella iso asia, vaikka en millään ”ehdi” valmistamaan aina terveellistä ruokaa ja syömään säännöllisesti. Liikuntakin on yleensä melko haastavaa pitkien ja epäsäännöllisten työpäivien vuoksi. (Hyvä tekosyy, eikö vain?)

Haluan edelleen omalla kohdallani välttyä jatkuvasta lääkityksestä, vaikka verenpaineet aiheuttavatkin silloin tällöin pelkoa lääkityksen tarpeellisuudesta.
On ollut haastavaa löytää sopivia ravintolisiä, jotka ovat puhdasta ”ruokaa”.
Ihastuin Lapin rikkaammasta maaperästä poimittaviin raaka-aineisiin ja niiden valmistustapaan, joka säästää ravinteita jopa 90% enemmän moniin muihin valmisteisiin verrattuna.
Suomalaisuus on luonnollisesti muutenkin sydäntäni lähellä

Opintojen osalta jatkuu ylempi kiinteistönvälittäjän tutkinto YKV vielä kevääseen 2020 saakka. Haasteellisin, mutta ehdottomasti mielenkiintoisin osa on tutkielma-aineiston kasaaminen ja tutkielman laadinta.
Aiheeksi valikoitui mielestäni hieman epäselvät rakennusliikkeiden ja välitysliikkeiden väliset sopimukset vastuista. Varsinkin tilanteissa, jolloin rakennusliikkeeltä ei saada valmista markkinointimateriaalia on epäselvää kumpi sopimusosapuoli ottaa vastuuta ja minkä verran.
Suurin muutos ja ihana arkea helpottava asia on Saber House! 
Elokuun 1.pv alkoi Porvoossa Pernajankatu 16 olevassa kauniissa erillistalossa muuttohuiske. Laatikoita kannettiin, huonekaluja kasattiin ja suunniteltiin toimitilaa yhdessä tyttäreni ja hänen ystävänsä kanssa. Hikoilimme huonekalukaupassa ja ajelimme pakettiautolla vieden ja tuoden tavaroita. 
Saber House sisustetaan elokuun ensimmäisellä viikolla valmiiksi vastaanottamaan asiakkaita niin asuntokaupan, kuin hyvinvoinninkin puolelta. 
Työpisteeni lisäksi pikku taloon muodostui koulutus- ja kokoustilat. Käytössä ovat myös keittiö, kylpyhuone ja sauna illanvietoille, sekä ihana puutarhamainen aidattu piha. 
Tilaan mahtuu noin 15-20 henkilöä ja sitä voi vuokrata kokouksiin ym. myös ulkopuoliset tahot. 


Samalla tontilla toimii myös porvoolaista idylliä huokuva vierasmaja Stranda, joten yöpyminen on helppoa pidemmän matkan päästä tuleville.
Saber toivottaa Teille kaikille vielä kesän merkeissä kuitenkin jo nyt lämmintä alkusyksyä!

Posted in

Pohditko asunnon myyntiä?

Tilaa ilmainen arviokäynti